Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


FŐZELÉKEK

2010.08.12

FŐZELÉKEK

 

SPENÓTFŐZELÉK

Belevalók: 60 dkg spenót, 1 közepes fej vöröshagyma, só, olaj, pizza fűszerkeverék, 1 kefir, 2 evőkanál liszt.

 

A megtisztított és már nyeletlen spenótleveleket az apróra vágott hagymával olajon és vízen fedő alatt párold egy ideig, majd habard be a kefires liszttel, forrald össze és már tálalhatod is pirítós kenyérrel.

(Ha ugyanezt kefir nélkül és kicsit több liszttel készíted és beletöltöd a gombarolád tésztájába, spenótroládot kapsz.)

 

FRANKFURTI ZÖLDSÉGFŐZELÉK

Belevalók: 1 nagy fej vöröshagyma, 20 dkg kelkáposzta, 20 dkg burgonya, 1-1 szál sárgarépa és gyökér, 3 gerezd fokhagyma, olaj, 1 pohár kefir, 2 evőkanál liszt, só, pirospaprika, majoránna, őrölt kömény, snack fűszerkeverék.

 

A hagymát a fűszerekkel futtasd meg kevés olajon. A végén add hozzá a zúzott fokhagymát és a pirospaprikát, majd engedd fel vízzel. Ha forr a víz, tedd bele az apróra vágott zöldségeket, sózd meg és főzd készre. Behabarhatod lisztes kefirrel. Pirítós kenyérrel nagyon finom.

 

folyt.köv.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.