Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


KÁSÁK

2010.08.12

KÁSÁK

 

A kásák főleg a téli időszak ételei. Táplálnak, fűtenek, könnyen emészthetőek és olcsók is, mert egy-két marék gabonából laktató mennyiséget készíthetsz. Önálló ételként, sült vagy párolt zöldséggel, mártással, raguval, salátával egyaránt eheted őket. A gabonát érdemes 1 nappal a főzés előtt beáztatni, így hamarabb megfő és több értékes anyag marad benne.

Ha köretnek készíted, tedd fel annyi vízben, hogy bőven ellepje (3-4 szeresére dagad) és kb. 20-30 perc alatt főzd puhára. Picit meg is sózhatod a végén, de jobb, ha nem: legyen inkább "natúr háttér" a mártás vagy a ragu mögött.

 

REGGELI FŐTT KÁSA

Belevalók: 4 marék bármilyen pehely, 3 alma, víz, ízlés szerint méz, fahéj, 2 marék darált vagy durvára vágott dió, citromlé.

 

A pelyhet a laskára vágott almával annyi vízben tedd fel, amennyi bővel ellepi. Ha megfőtt, húzd félre a lángról és langyosra hűtve, keverd bele a többi hozzávalót. Ízletes, könnyű reggeli vagy akár vacsora.

Ez is csak alaprecept. Te is kitalálhatsz hasonlót másfajta maggal vagy fűszerrel, de az almát inkább ne helyettesítsd más gyümölccsel.

 

folyt.köv.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

kriza66qgmx.at

(Király KrisztA, 2014.12.02 22:40)

Köszönöm szorgosságod!
Ez az almas reggeli kása recept igazán kiváló!!!
csak így tovább!!!
üdv:
KrisztA