Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


KIFŐTT TÉSZTÁK

2010.08.13

KIFŐTT TÉSZTÁK

 

Ha van időd és kedved, magad is gyúrhatsz tésztát:

2/5 rétesliszt, 2/5 teljes búzaliszt, 1/5 rozsliszt, kevés olaj, pici só és annyi víz, hogy kemény tésztát kapjál. Összegyúrod, legalább fél órát pihenteted, majd kinyújtod, metéltre vagy kockára vágod és sós vízben kifőzöd.

 

OLASZ ZÖLDSÉGES TÉSZTA

Belevalók: 4 adag kifőtt tészta, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 15-15 dkg morzsolt csemegekukorica, kelbimbó, zöldborsó, zöldpaprika, ízlés szerint kakukkfű, rozmaring, oregano, szurokfű (sajt, ketchup), só, olaj.

 

A szokásos módon futtasd meg az apróra vágott hagymát, a végén pedig add hozzá a fűszereket és a fokhagymát. Öntsd fel vízzel és add hozzá az összes zöldséget. Párold puhára és a kifőtt tésztára halmozva tálald. (Lehet bele ketchupot tenni, a tetejét pedig parmezán- és füstölt sajt keverékével megszórni). Jénai tálban meg is sütheted, de így is jó.

 

SZEZÁMOS TÉSZTA

Belevalók: 4 adag kifőtt tészta, 20 dkg pirított szezámmag, ízlés szerint méz, fahéj vagy gyömbér.

 

Csak keverj össze mindent és pici fahéjjal vagy gyömbérrel ízesítve fogyaszd.

 

GOMBÁS RAKOTT TÉSZTA

Belevalók: 4 adag kifőtt tészta, 0,5 kg gomba, olaj, tárkony, borsika, bazsalikom, só, 2 pohár kefir.

 

A gombából a szokásos módon készíts ragut. Kiolajozott jénai tál aljára tedd a kifőtt tésztát, simítsd rá a ragut, öntsd le a kefirrel és közepes tűznél félórát süsd. Nagy tál salátával kínáld.

 

KÓKUSZOS TÉSZTA

Belevalók: 4 adag kifőtt tészta, 40 dkg kókuszreszelék, 20 dkg mazsola, 1 evőkanál fahéj vagy ízlés szerint friss citromlé vagy reszelt citromhéj, méz.

 

A fahéjjal összekevert mazsolát pár percig főzd kis vízben. A tésztát szedd tányérba, hintsd meg kókusszal, csorgass rá mézet és locsold meg a főzött mazsolával. Ízesítheted fahéjjal is meg citrommal is.

 

TÚRÓS TÉSZTA

Belevalók: 4 adag főtt tészta, 60 dkg túró (vagy tofu), 1-2 pohár kefir, méz vagy frissen pirított szezámmag.

 

Hagyományosan járj el, de cukor helyett mézzel édesítsd. Ha sósan eszed, a tepertőt helyettesíti a sóval frissen pirított szezámmag.

 

Itt még felsorolhatnánk a fahéjas tésztát, a diós tésztát, a mogyorós tésztát, a mákos tésztát, a krumplis tésztát, a teljes grízes tésztát, de elkészítésükhöz azt hiszem, nem kell sokat hozzáfűznöm...

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.