Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


MÁRTÁSOK

2010.08.13

MÁRTÁSOK

 

RANDEVÚMÁRTÁS

Belevalók: 1 pohár kefir, (2-3 evőkanál ketchup vagy ugyanannyi mustár), 2 gerezd zúzott fokhagyma, koriander, pici só.

 

Egyszerűen csak keverj össze mindent. Fasírtfélével, kásával vagy pirított kenyérrel nagyon finom.

 

MACIMÁRTÁS

Belevalók: fél dl olaj, 5 dkg liszt, 1 dl víz és 2 dl kefir keveréke, 1 evőkanál római kömény vagy gyömbér, kb. fél dl szójaszósz.

 

Az olajban enyhén pirítsd meg a lisztet a fűszerrel és folytonos keverés mellett öntsd fel a kefires vízzel. Ízlés szerint "sózd" szójaszósszal. Szép barna mártást kapsz.

 

ZÖLDSÉGES MÁRTÁS

Belevalók: fél dl olaj, 5 dkg liszt, 2 dl víz, 1 dl kefir, bármilyen, más recepteknél felsorolt fűszerkombináció, 40 dkg reszelt sárgarépa/gyökér/zöldborsó, zöldpetrezselyem.

 

Az olajból, lisztből és a vízből a fűszerekkel készíts mártást, keverd bele a reszelő durva fokán lereszelt zöldségféléket (a borsót nem kell reszelni, inkább párold elő egy kicsit) és épp csak forralj egyet rajta. Tálaláskor kefirrel gazdagíthatod és meghintheted apróra vágott zöldpetrezselyemmel.

 

folyt.köv.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.