Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kerubok

2010.08.06

KERUBOK

 

A Bibliában a kerubok az Édenkert oltalmazói. Izzó, szikrázó kardjukkal őrzik az élet fájához vezető utat. Megakadályozzák, hogy az arra érdemtelenek bejussanak a Paradicsomba, az egységbe. Ugyanakkor kapcsolatot is teremtenek az egységgel.

A kerubok az isteni és szent helyek védelmezői. A frigyládán szobrokként állnak, ők azok, akik megteremtik a lehetőséget, hogy Isten találkozhasson Mózessel. Ők az őrzői annak a területnek is, ahol a láda áll. Ezékiel látomásaiban is megjelennek: négyszárnyú, négyarcú - bika-, oroszlán-, sas- és emberarcú - lényeknek látja őket, amelyek a négy elemet jelképezik. Amikor a kerubok mozognak, suhog a szárnyuk, ami egy nagy víztömeg mennydörgésszerű robajához hasonlít. Ha megállnak, az ég zengeni kezd.

 Ezékielnek a kerubok hatalmas, erős, óriási lényekként jelennek meg. Nehéz kapcsolatba kerülni velük, és ha átvesszük energiájuk rezgését, idegennek, távolinak, személytelennek tűnnek. Nem megfoghatók. Nevük jelentése: 'a megismerés őrzői' vagy 'a tudás kitöltése'. Nagyon közel vannak az istenihez, és rendelkeznek azzal a képességgel, hogy átvegyék és továbbítsák az isteni rezgést. Ezáltal fontos kapcsolódási pontot jelentenek az isteni utasítások és az anyaggá válás között. A négy jelkép arra utal, hogy kapcsolatban állnak az elemekkel, sőt talán még azt is jelenti, hogy ezeknek az elemeknek és az anyagnak ők az első "elindítói".

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.