Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Levegő földangyal (Az Angyalok bemutatása sorozat befejező része)

2010.11.02

Levegő

 

Mozgékonyság, változás, könnyedség, kicserélődés, szabadság, függetlenség, a gondolatok tisztasága és ereje, megérzés, kommunikáció.

A Levegő földangyal energiája is olyan könnyed, mozgékony, finom, simulékony és főleg tiszta, mint a levegő.

A Levegő földangyal táplálék és mozgás. Szinte minden földi életnek szüksége van levegőre ahhoz, hogy élhessen. De a Levegő könnyed és mozgékony, nem úgy, mint a Földangyal tápláléka. A Levegő tápláléka erősíti a mozgékony, elevenen áradó életerőt és -energiát. A Levegőangyal az isteni életenergiát hordozza, mint pl. a pránát és egyéb életenergiákat.

A levegő könnyen kicserélődik, mivel könnyű és mozgékony, így az információk a különböző földrészeken is átívelnek. A levegő nagy távolságokra viszi a port, a vizet, a magokat. A Levegő földangyal tehát a kommunikáció és a kicserélődés angyala is.

A Levegő földangyal arra tanít, hogy ellazultak legyünk, könnyedén vegyük a földi létet, az érzéseket és helyzeteket. Gyorsan és könnyen tudjunk váltani egyik helyről a másikra, egyik szituációból a másikba, anélkül, hogy mindez fogva tartana, lekötne. Ahogyan egy lágy szellőből rövid időn belül tomboló vihar lesz, úgy mi is minden percben megváltoztathatjuk hangulatunkat, beállítódásunkat, érzéseinket. A Levegőangyal arra tanít, hogy a pillanatnak éljünk és élvezzük azt. A Levegőangyal tisztítja és erősíti a mentális területet, a gondolatokat és a gondolat erejét. A gondolati információk így akadálytalanul áramolhatnak át az egész testen. Mint a szél, olyan gyorsan megértjük az összefüggéseket, és képesek vagyunk elűzni az elhomályosító felhőket. A mentális területhez nem csak az értelem tartozik, hanem az ösztönök és ítélőképesség is, amelyeket szintén erősít ez a földangyal.

A Levegő földangyal a kicserélődést és a kommunikációt is tanítja.

Ha megfigyeljük a szelet, a levegő csendjét és a vihar erejét, amely idővel eláll, mintha semmi nem történt volna, mély csendet hagyva maga után - ekkor elmerülhetünk ebben az isteni rendben.

Azok az emberek, akik használták ezt az energiát, arról meséltek, hogy gondolataik ereje erősebb lett. Gyakran meglepődtek, milyen tisztán látják az összefüggéseket, milyen gyorsan tudnak reagálni és dönteni. Könnyebben ki tudtak kapcsolni, nyugtalanító gondolataikat képesek voltak maguk mögött hagyni, és a jelenben élni.

 

A KÖVETKEZŐ HELYZETEKBEN HASZNÁLHATJUK:

- Ha a pillanatnak szeretnénk élni.

- Ha gondolkodásunkat kívánjuk megerősíteni, hogy gyorsabban megértsünk dolgokat.

- A gondolatok megtisztítására.

- Az ösztönök megerősítésére.

- Hogy tisztábban lássunk.

- Nehézkes gondolkodásnál.

- Ha pesszimista gondolatok tartanak fogva, ha aggódunk.

- Hogy hangulatoktól, érzésektől megszabaduljunk.

- Ha az élet nyomasztónak tűnik.

- Azoknak, akik visszahúzódva élnek, bebújnak csigaházukba, mert az életet túl nehéznek érzik.

- Azoknak, akik nehezen mozdulnak, akiket az anyagi és földi világ fogva tart.

- Ha nehezen tudunk kikapcsolni, vagy új helyzetekhez alkalmazkodni.

- Ha javítani szeretnénk kommunikációs készségünkön.

 

MEDITÁCIÓS GYAKORLAT

 

Egy ideig figyeljük légzésünket, ahogyan be- és kilélegzünk, minden lélegzetvétellel fogadjuk magunkba a levegő erejét és elevenségét, és minden kilégzésnél engedjük el a régi, elhasznált dolgokat. Annyi nehézséget engedjünk el, amennyi számunkra éppen megfelelő. Engedjük, hogy egyre több probléma, gond és hasztalan gondolat tűnjön el minden egyes kilégzésnél, és figyeljük meg, hogyan válik testünk egyre könnyebbé és szabadabbá. Engedjük, hogy légzésünk és a Levegő földangyal egész testünkön átrepítsen, ahogyan egy levelet lebegtet a könnyű szellő, az angyal úgy visz a tüdőnkbe - amely befogadja az erős, tiszta levegőt és energiát -, a nyakunkon keresztül - ami biztosan a helyén van, az feloldódhat -, a fejünkön keresztül - megvilágosít és megtisztít -, lefelé a gerincoszlop mentén - az angyal megtisztítja a csatornákat és idegi összeköttetéseket -, szétterjedve az egész háton - megtisztítva és megújulva. A has területét is átszeli a Levegőangyal, - hasunk lágyan vagy erőteljesebben megemelkedik, attól függően, hogy mennyi erőre és energiára van szükségünk ahhoz, hogy az emésztést szabályozzuk és megerősítsük - és a has és mellkas minden szervét átjárja. Az energia karjainkba áramlik - amelyek majdnem olyan könnyedek és mozgékonyak, mint a levegő -, és végül lábainkba jut, hogy azokat is megtisztítsa. Miközben az energia és a levegő átáramlik testünkön, tisztítva és táplálva azt, ismerjük meg a levegő különböző erőit. Olykor könnyedén és lágyan lélegzünk, mint egy csecsemő. Úgy tűnik, mintha még levegőre sem lenne szükségünk, olyan mélyen ellazultunk. Aztán vannak időszakok, amikor elmélyül a légzésünk, mint sportolás vagy megerőltető munka közben. Erősek és élénkek vagyunk. Érezzük a különbséget. Aztán újra megnyugszik légzésünk, rátalálunk arra a ritmusra és erőre, amely élénkké és kiegyensúlyozottá tesz, miközben a földangyal gyengéden visszahoz a jelenbe, hogy élvezhessük erőnket és elevenségünket.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.