Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nap földangyal

2010.10.02

Nap

 

A belső fényt megcsillogtatni, a fényt egészen a sejtekig eljuttatni, szépség, öröm és vidámság, bőség.

A Nap földangyal energiája olyan, mint a Nap: meleget adó, szeretetteljes, megnyugtató, vidám, napos.

A Nap földangyal minden teremtményben a fényességet erősíti, lehetővé teszi, hogy mint a Nap, a bőségből kiragyogjon. Amint a Nap melegít és erejét rendelkezésünkre bocsátja, úgy minden létező képes a túláradó isteni erővel szövetségre lépni, abból adni és élni. Ezáltal minden létező kibontakoztathatja a benne lakó szépséget, a túláradó bőség törvényei szerint élhet: a virágok elárasztanak minket illatokkal, a fák gyümölcsöt hoznak, többet, mint amennyire szaporodásukhoz szükség van. Sokféle szín és árnyalat létezik. A Nap földangyal alapot teremt arra, hogy a bőségből kilépve ezt az isteni törvényszerűséget megvalósítsuk.

 A Nap földangyal az embereknek is segít, hogy megtalálják a belső fényt, a belső napot. Derűssé tesz és fényt visz a sejteknek. Így a sejtekben is tudatossá válik, hogy az isteni erő és szépség tükörképei vagyunk, része az istentől valónak. Közben arra is rájövünk, hogy testünk mely részein hiányzik még ez az erő, hol van testünkben túl sok régi, sötét dolog.

A Nap-angyal az "én vagyok" érzést erősíti testünkben. Ez az erő szétterjed és egyre erősödik, míg végül testünkön kívül is megtapasztalhatjuk önmagunkat: saját létünkből kilépve is sugározni és hatni tudunk. Így a test részese lehet a boldogságnak. Természetes kisugárzásunk fejlődhet.

A Nap földangyal megmutatja az élet napos oldalát, könnyebbé teszi az életet azzal, hogy általa jól és kellemesen érezzük magunkat testünkben, és vidámak vagyunk.

A Nap földangyal energiája erősíti a szívcsakrát. Nyugodtak lehetünk és derűsek, és ezzel hatunk a külvilágra. Auránk megerősödik, kitágul és fényesebb lesz.

Hogy is történhetnek másként, minthogy ezt az isteni alapot legkönnyebben a Nap sugárzó erejében és melegében ismerjük fel. Feküdjünk ki a napra, hunyjuk le szemünket, és megértjük, hogy mit jelent mindez.

 

Amikor a Nap földangyal energiáját használjuk, vidámnak, nyugodtnak és boldognak érezzük magunkat. Az élet, pontosabban az élethez való hozzáállásunk feltűnően könnyűnek és könnyednek tűnik. Nyugalmukból semmi nem tud kibillenteni, reggelente mosollyal az arcunkon ébredünk.

Mások is azt mesélték, hogy a Nap-angyal energiájával boldognak és derűsnek érezték magukat, az élet nem tűnt olyan nehéznek.

 

A KÖVETKEZŐ HELYZETEKBEN HASZNÁLHATJUK:

- Hogy megtaláljuk a belső fényt.

- Hogy erősítsük sejtjeink fényét.

- Hogy megtaláljuk önmagunkat, belső nyugalmunkat.

- Hogy megnyugodjunk a belső erőtől és bőségtől.

- Ha levertek vagyunk, nehézségeink vannak, vagy reménytelennek látjuk a helyzetet.

- Ha mindent sötéten látunk.

- Hogy hangulatunk jobb legyen.

- Hogy az érzelmi bonyodalmaktól megszabaduljunk.

- Hogy jól érezzük magunkat.

- Ha érzelmileg hiányt szenvedünk valamiben, depressziós hangulatban.

- Őszi, téli depresszió idején.

- A belső éhség csillapítására.

 

MEDITÁCIÓS GYAKORLAT

Üljünk ki a napra, vagy képzeljük el, hogy ott ülünk: érezzük, ahogyan a Nap megérinti bőrünket, melegíti arcunkat, hajunkat, karunkat, testünket, lábunkat. Engedjük, hogy ez az erő feltöltsön, hogy a Nap fénye és melege megtöltse auránkat, az izmokba, csontokba és a szervekbe áramoljon. Érezzük, ahogyan ez az éltető és ugyanakkor megnyugtató erő a sejtjeinkig hatol.

Miközben a Nap ereje egész testünket eltölti, találjuk meg önmagunkban azt a helyet, ahol a saját belső napunk van. Figyeljük meg a mi napunkat: Mekkora? Milyen közel van? Milyen erős a fényereje? Vannak-e felhők, árnyak, amelyek elhomályosítják fényét? Mire van szüksége, hogy nagyobb lehessen, és még jobban eltöltsön? Mit tehetünk hogy saját napunk fénye és melege még jobban szétterjedjen bennünk,  hogy erősebb legyen hatása testünkben, életünkben, a hétköznapok minden pillanatában?

Ezután engedjük - oly mértékben, amely számunkra épp megfelelő - hogy saját belső napunk erősebben ragyogjon. 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.