Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tűz földangyal

2010.10.26

Tűz

 

Életerő, élni akarás, életenergia, élénkség, életöröm, belső tűz, terjeszkedés, felfelé törekvés, akaraterő, gyarapodás, érvényesülés, eksztázis, szenvedély.

 

A Tűz földangyal is olyan erőteljes, energiával teli, ösztönző és dinamikus, mint a tűz.

A Tűz földangyal életerőt és -energiát hordoz. Míg a Nap nyugodt, folytonosan, szüntelenül lágy tűz, addig a Tűz a temperamentumos, lelkesítő, erőt és energiát adó, különösen olyan helyzetekben, amikor nagy szükség van mindezekre. Az erőteljes élni akarást képviseli. Hatására megnő az erő és szétterjed testünkben. Minden létezőben erősíti a szándékot a helytállásra, arra, hogy elfoglalja helyét a világban, élni akarjon és szaporodni. Élénkséget, játékosságot, táncot és örömet is hoz magával. Ő az illetékes a változtatásokért, a gyors megújulásért és átalakulásért.

 A Tűz földangyal az embereknek is életerőt, örömöt és élni akarást hoz. Ha elegendő belső tűzzel rendelkezünk, az életet lelkesen végig tudjuk táncolni. A Tűz az az erő, amely szétterjed. A zavaros, eddig elrejtett és elnyomott dolgok tisztázódnak és megváltoznak.

Ez a földangyal felel az anyagcseréért, a tápanyagok és az energia átalakításáért, és lehetővé teszi, hogy minden erőnket bevethessük. Erősíti az akaratot és ezzel az érvényesülési szándékot, illetve azt a képességet, hogy valamire tartósan hatást gyakoroljunk és hosszú távú változásokat vigyünk véghez. Lelkessé, optimistává, becsvágyóvá, bátorrá, bizakodóvá, szenvedélyessé tesz, hogy bízni tudjunk önmagunkban.

Ha valakinek túl sok Tűz-energiája van, az féktelen, türelmetlen, indulatos, lobbanékony, agresszív, hajlama van az extrém dolgokra és a rombolásra. Ha túl kevés a Tűz-energia, letargia, kedvetlenség, unalom a jellemző rá. Ha szövetkezünk a Tűz földangyallal, harmóniát teremthetünk önmagunkban.

A Tűz földangyal ezt az isteni erőt a növények növekedésében és élni akarásában mutatja meg. A természeten keresztül megtapasztalhatjuk és megérthetjük ezt a törvényszerűséget. De a vulkánok kitörésekor a láva parazsában is a teremtésnek ez az isteni oldala mutatkozik meg.

 

Ha túl sok a tűz, vagy olyan helyzetekben, amikor dühösek vagyunk, óvatosan és különösen tudatosan kellene használni a Tűz-esszenciát: én arra törekszem, hogy visszafogjam dühömet. Amikor egyszer mérges voltam valakire, ő viszont mindent lenyelt, kipróbáltam a Tűz-esszenciát, hogy lássam, eltűnik-e a düh. A hatás hasonló volt ahhoz, mint amikor benzint öntünk a tűzbe. Fortyogott a düh, és tőlem szokatlan módon hangosan szidtam az illetőt, mindent a fejéhez vágtam. De amilyen hirtelen keletkezett ez a tűz, olyan gyorsan el is tűnt. Három perc múlva nyoma sem volt az egésznek, jót nevettem magamon és a helyzeten. Aztán visszatért békés hangulatom.

Amikor az első napokban a Tűz-esszenciát használtuk, újra fellobbantak régi bosszúságok, különösen az egzisztenciális problémákból adódóak és a veszteségtől való félelmek.

Mások azt mesélték, hogy az esszencia életerejüket és bátorságukat megnövelte. Többet mertek, mint általában, és ezt el is érték. Egy terapeuta megfigyelte, hogy ez az esszencia erősítette a súlyos betegek életkedvét, és ettől általában erősebbek lettek.

 

A KÖVETKEZŐ HELYZETEKBEN HASZNÁLHATJUK:

- Ha életerőre, bátorságra van szükségünk, ha valamit lelkesen szeretnénk megvalósítani.

- Hogy erősebbek legyünk az új helyzetekben.

- Hogy legyen elég bátorságunk az új dolgokhoz.

- Ha hiányzik az életöröm és életkedv.

- Ha nincs kedvünk semmihez, és letargikusak vagyunk.

- Ha másokat szeretnénk lelkesíteni.

- Ha betegségek idején növelni szeretnénk az életerőt.

 

MEDITÁCIÓS GYAKORLAT

 

 Belső bölcsességünk pontosan tudja, hol ég bennünk a belső tűz. Ezért engedjük, hogy megtaláljuk ezt a helyet, ahol a lelkesedés, életöröm, akarat és féktelen erő található. Nézzük meg ezt a belső tüzet: Mekkora? Mennyi ereje van? Magasan lángol, vagy közel van ahhoz, hogy kialudjon? Nagy helyet foglal el, vagy csak kisebbet? Lassan tudatára ébredünk, hogy mennyi energia áll rendelkezésünkre az élethez. Mennyi lelkesedésünk van egy-egy cél elérésére. Van-e jelenleg annyi erőnk, hogy másokat lelkesítsünk. Hogy vajon képesek vagyunk-e szenvedélyesen végigtáncolni az életet. Hogyan formálja ez a belső tűz az életünket.

Szólítsuk a Tűz földangyalt, és kérjük meg, hogy alakítsa úgy ezt a belső tüzet, hogy az számunkra - jelenlegi helyzetünkben - éppen megfelelő legyen. Kérjük meg, hogy a belső tüzünket tegye képessé az alkalmazkodásra: ha sok tűzre van szükségünk, terjedjen szét, ha kevesebb tűzre, akkor húzódjon vissza a megfelelő méretre.

Engedjük, hogy a tűz minden sejtünket elérje, és az anyagcserét optimálissá és harmonikussá tegye.

Mialatt a Tűz-angyal belső tüzünkből a legjobbat kihozza, figyeljük meg, mi történik, mi változik meg érzéseinkben, gondolatainkban vagy életünkben. Míg a Tűz-angyal optimális állapotot teremt, búcsúzzunk el tőle, és térjünk vissza a külső világba, a jelenbe.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.