Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BIVALY (ÖKÖR)

2010.08.11

BIVALY (ÖKÖR)

(1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009)

 

A Bivaly meglehetősen gyakorlatias, két lábbal áll a földön, s csak arra készít tervet, azt próbálja megvalósítani, amit reálisnak, elérhetőnek tart. Tevékeny, egész életében arra törekszik, hogy valami maradandót alkosson. Ritkán ragadtatja el magát, nem esik túlzásokba. Igen kitartó, ha valamit elhatároz, tűzön-vízen át megvalósítja.

A Bivaly nyugodt, kiegyensúlyozott, és erre is törekszik. Családszerető, s partnerkapcsolatában - még tudat alatt is - a nyugodt, kiegyenlítő társat keresi, olyat, aki általában mindenre igent mond. Társától megköveteli a hűséget, az odaadást. A Bivaly-férfi nagyvonalú társával, kényezteti, de nem tűri el tőle az ellentmondást. De még ezek a keménynek mutatkozó férfiak is igen sérülékenyek a szerelemben. Ráadásul féltékenyek is.

A Bivaly-nő kifelé a legjobb feleség és anya. De állandóan vágyakozik valami más után: például egy másik kapcsolat után. Az egyhangúság beteggé teszi, de változtatni nemigen mer, s elvágyódását nem mutatja ki kapcsolatában.

A Bivaly-típus meglehetősen merev, hagyománytisztelő. Az újat gyanakodva fogadja, kezdetben elutasítja.

Igen jó barátok, megbízhatóak, pontosak. Ugyanakkor gyakran önzők, vaskalaposak, szemellenzősök és kissé unalmasak. Mégis, aki kapcsolatba kerül velük, elsősorban nem ezeket a tulajdonságait veszi észre; nyugalmuk, megbízhatóságuk rokonszenvet és szeretet ébreszt.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.