Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


KECSKE (BÁRÁNY)

2010.08.11

KECSKE (BÁRÁNY)

(1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003)

 

A Kecske elragadóan kedves és bájos. Egyszerűen szeretni kell. Sokat vár az élettől, de nem akar mindezért megdolgozni. Nem arra született, hogy saját magától megálljon a maga lábán, mindig kell valaki, aki ösztönzi, aki mögötte áll. Egyedül nem érzi jól magát, a másik gondoskodásra, kedves vonzódására feltétlenül szüksége van.

Hirtelen lelkesedik, de általában nem sokáig tart a lelkesedése. Nagyon fontos, hogy anyagilag biztonságban éljen. Nagyobb erőfeszítésre is képes, hogy ezt elérje. Mindig magasabbra tör - de segítséggel.

Jószívű, jóindulatú. Mások véleménye mindig fontos számára. Szokatlanul kreatív, mesés ötletei vannak, és senki sem ért hozzá jobban, mint  a Kecske, hogy saját ötleteit másokkal megvalósíttassa. Élénk a képzelete, vonzódik a misztikához. Soha nem mond többet vagy beszél hangosabban, mint amennyire szükség van. Szerény viselkedése megtévesztő, a Kecske nagyon igényes és sok-sok minden kell neki ahhoz, hogy elégedett legyen. Nem köt gyorsan barátságot, de akit méltónak talál rá, annak barátja marad egy életen át.

Csodálatosan érzéki és hűséges tud lenni. De érzékenysége miatt sok időre van szüksége, míg teljesen megbízik társában. Nem túlságosan jó szervező, de azt a látszatot tudja kelteni, mintha hihetetlenül gyakorlatias lenne. A rutint gyűlöli, a pontosságot soha nem fogja elérni.

Nem szívesen mond le semmiről, viszont szokatlanul nagyvonalú tud lenni, ha az ajándék semmibe sem kerül neki. Csalhatatlan ösztöne van ahhoz, hogy pénzhez jusson.

Döntéseiben borzasztóan hirtelen. Minden lehetséges a Kecskénél, csak azt az életet nem szereti, amely évekre rögzített szolgálati időt ír elő. Egy rosszindulatú megjegyzés a Kecske-nőkről: ők adják ki a legtöbb pénzt - ha nem a saját pénzükről van szó. Ez azonban túlzás. A Kecske-nő nem akarja kihasználni a férfiakat, de ha felfedez valamit, ami kielégíti a szép, az esztétikum iránti vágyát, nem tud ellenállni neki.

Kissé megbízhatatlan és életvidám. Szívesen lakik a zöldben, messze a zajtól, bűztől, egy tipikus parasztházban, kerttel és lehetőleg sok-sok érkező-távozó emberrel. A nagy üzletektől jobb, ha távolmarad, hacsak nincs hűséges, megbízható tanácsadója.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.