Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


MAJOM

2010.08.11

MAJOM

(1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2014)

 

Közös jellemvonásuk, hogy szeretik a nagy show-műsorokat. Kiválóan értenek hozzá, hogy felhívják magukra a figyelmet. Tele vannak vállalkozókedvvel. Szájuk, kezük, lábuk mindig mozgásban van. Akkor érzik magukat igazán jól, ha társaságot szórakoztathatnak, és legjobban a saját vicceiken nevetnek. A Majom egy húzásra kiissza a pezsgőspoharat. Keveset törődik azzal, hogy más emberek miként vélekednek róla. Magával van elfoglalva. Kevés alvással beéri, szenvedélyes dohányos, az alkoholt minden mennyiségben bírja. Csodálatosan mozgékony, dinamikus; a Majmok nem akarnak és nem is tudnak mások lenni. A család néha szenved emiatt, de a Majommal soha nem unalmas az élet.

Vidám természetűek, jó barátok és fogékonyak a tréfára. Értelmük kiváló. Ez már fiatal korukban megmutatkozik: tehetségesek, okosak és ügyesek, de sokszor lusták, borzalmasan megbízhatatlanok és felületesek. Néha füllentenek is...

 A Majmok későn házasodnak. Nehezen szánják rá magukat, nem szívesen adják fel függetlenségüket. A Majom-nő ugyanolyan hajlamos a hűtlenségre, mint a Majom-férfi. Csak: a nő titokban csinálja, a férfi pedig szívesen hivalkodik kalandjaival. A szerelmi bánat nem töri le őket - ennél sokkal jobban szeretik önmagukat. Más jegy alatt születettekben komoly sebeket ejthetnek.

A Majom semmit nem vesz komolyan; számára az élet játék. Játékos természetük miatt szívesen választanak játékokkal összefüggő munkát. Szerencsés természetűek. Játszva átjutnak az akadályokon, de türelmetlenségük és felületességük miatt néha nagy lehetőségeket szalasztanak el az életben. Ez nem okoz számukra gondot, az élet szüntelenül újabb lehetőségeket kínál...

A Majmok ideig-óráig jó bajtársak, barátjuk mellett jóban, rosszban kitartanak, de aztán hirtelen eltűnnek. Új és érdekesebb barátért elfelejtik a régit. Ha ezt szóvá teszik, úgy állítják be, mintha a másik lenne ebben a hibás. Addig csűrik-csavarják a szavakat, amíg minden a régi  nem lesz közöttük. Már amíg a Majom ismét el nem tűnik...

A Majom elbeszéléseiben olykor túlzásokba esik. Logikus gondolkodású, derűlátó, jövőjét mindig fényesnek érzi. Kiválóan ki lehet jönni velük, ha elbeszéléseiket nem hisszük el szó szerint.

A Majom hódító művészetének nem könnyű ellenállni. A Majom-férfi pompásan érti, miként lehet a nőket rabul ejteni és hálóban tartani. Szerelmi ömlengéseivel csodálatos sikereket ér el.

A Majom-nő hangulatember. Nem adja ki soha, amit valójában gondol. Szív dolgában ők a legfelületesebbek. Az együttérzés teljesen idegen a Majom-nőktől. A lelkiismeretfurdalást alig ismerik. A flörtre úgy van szükségük, mint a mindennapi kenyérre, csak így érzik jól magukat.

A Majom-nő ruhatára farmernadrágokból és pulóverekből áll. Tükör előtt állni számára időpocsékolás. Teljesen mindegy, hogy mások mit gondolnak róla, ő úgyis meg van győződve arról, hogy csinos. A Majmok azt teszik, ami tetszik nekik, amiben kedvüket lelik, még ha az nem is egészen szabályszerű. Mindezek ellenére a Majmokkal nem lehet sokáig haragot tartani. Eredetiségük, jókedvük miatt egyetlen társaság sem tudja őket sokáig nélkülözni. A Majom igazi egyéniség, mindig "valaki", ésszel és tudással. A Majmok az életben szívesen mutatkoznak többnek (drága autó, elegáns szálloda stb.), mint amit valójában megengedhetnének maguknak. Házastársi kapcsolatukban olyan partnerre van szükségük, aki vállalkozókedvüket egy kissé fékezni tudja. Jótanács mindenkinek, akinek Majom a házastársra vagy partnere: ne zárjuk őt ketrecbe! Hagyjuk beszélni, hagyjuk terveket kovácsolni, és hagyjuk meg a kis játékait. Csak akkor kell közbelépni, ha valami komolyra fordul a meggondolatlansága miatt.

A Majmok álmodozók, gyakran járnak a fellegekben, de ha egy fontos célt tűznek maguk elé, azt igen szívósan és gyakorlatiasan képesek megvalósítani.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.