Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


PATKÁNY

2010.08.06

PATKÁNY

(1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008)

 

A Patkány szereti az anyagi jólétet, biztonságot. Erre törekszik elsősorban, és ezt előbb vagy utóbb el is éri. Nem éri be kevéssel, mindent meg akar szerezni, elérni, s ha számításai nem válnak valóra, csalódottan vonul vissza. Igaz, ilyen elkeseredett, életunt, kedvetlen típussal ritkán találkozunk. Szeretnek a középpontban lenni, társasági emberek, jól szót értenek mindenkivel, született diplomaták. Az életben minden helyzetben fontos szerepet kívánnak játszani, s ez általában sikerül is nekik. Értelmesek és furfangosak, terveiket tűzön-vízen keresztülviszik. Kedvesek, előzékenyek és elbűvölőn tudnak viselkedni.

Hihetetlenül szívósak, törekvők, képesek tartósan, hosszan dolgozni céluk eléréséért. Mégis gyötri őket valami állandó félelem a hibázástól, veszélytől, csődbejutástól.

Az életet, amikor minden simán megy, rettenetesen élvezik. Igen magasra állítják a mércét, szeretnek magas színvonalon élni. Ugyanakkor mindenféle társaságban és minden helyen jól érzik magukat, legyen az kiskocsma, drága bár, luxusvilla vagy vidéki ház. A lényeg, hogy sok barát vegye körül őket, és lehetőleg ők legyenek a társaság középpontjában.

A Patkány-nők már igen korán kiválasztják azt a férfit, akit azután egy életre akarnak, s ha lehet, nem is engedik el őket. Gyakran azonban ez a választásuk is elhamarkodott, téves, s ilyenkor - ha a szerelemben csalódnak - nem harcolnak új szerelemért, partnerért, gyakran teljesen visszavonulnak, feladják álmaikat. Ha társuk megértő, teljes szerelemmel, szenvedéllyel képesek szeretni, elkényeztetik, gyengédséggel veszik körül. Jellemző a Patkány-hölgyre az érzékiség és az is, hogy igazi, kellemes otthont képesek teremteni választottjuknak. Ha birtokolnak valakit, nem szívesen válnak meg tőle, s ha ez mégis megtörténik, lelkük békéje, egyensúlya felbillen. A Patkány-nőknek alaposan meg kell nézniük, kit választanak, kibe szeretnek bele, kihez kötik az életüket, mert hajlamosak a meggondolatlan lépésekre. A Patkány-férfiak is vonzók, kedvesek, ügyesek, kitűnő társasági emberek. Olyanok, amilyeneket a nők kedvelnek, még akkor is, ha külsőleg nem valami vonzók, mert kedvességük, jókedélyük így is vonzóvá teszi őket. Hangjuk kellemes, szeretnek jókat nevetni, sokat és szívesen beszélnek.

Mind a Patkány-nő, mind a -férfi szereti, ha jókat, kellemeseket mondanak róla. Hiúk, érzékenyek, de szeretetreméltók. Hibájuk is van bőven. Ilyen például, hogy nem tudnak magukban tartani híreket, pletykákat, amelyeket nem lenne szabad továbbadniuk. Néha utólag megbánják, hogy már megint eljárt a szájuk. Olykor kifejezetten bőbeszédűk, nem tudják magukba zárni örömüket, bánatukat. Pozitív tulajdonságuk a kitűnő humorérzék. Kedvességgel, őszinteséggel könnyen megnyerhetők, és ha már barátnak tartják a másikat, a kapcsolatot megőrzik, ragaszkodók, hűségesek.

Általában a Patkány jegyében születettek egészsége kitűnő, s ha mégis megtámadja a szervezetüket valami kór, könnyen, gyorsan gyógyulnak.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.