Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Receptek

Cikkek

Nemzetközi ételek - Olaszország - Előételek, saláták

2011.01.22

Antipasti di mare (Előételtál a tenger gyümölcseivel), Háromszínű tojás (Uova tricolore), Antipasto Italiano (Olasz előételtál), Capresesaláta, Dinnye-Campari satáta, Háromszínű paprikasaláta (Insalata tricolore), Mediterrán szalagtésztasaláta, Olasz gombasaláta 1. (insalata di funghi), Olasz gombasaláta 2. (insalata di funghi), Paradicsom-hagyma saláta (Insalata di pomodoro e cipolle), Hagymás-paradicsomos spagettisaláta, Mediterrán salátatál, Polesinei saláta, St. André spagettisaláta, Tortellinisaláta

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Receptek | Hozzászólások: 0

Nemzetközi ételek - Olaszország - Hideg ételek

2011.01.21

Borjúsült carpaccio, Carpaccio (Marinált, nyers marhabélszin), Sonka carpaccio tarka paprika vinaigrette-vel

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Receptek | Hozzászólások: 0

Sütési fortélyok

2010.12.26

Francia cukrászat: A tortaformák, Mandulás linzertészta, Linzertészta gazdagon, Forrázott tészta, Sütés töltelék nélkül, Mázak és bevonatok, Vaníliakrém, Piskótatészták: A tökéletes piskótatészta, Felvert piskóta, Genovai piskóta, Mikrohullámon, Viktória-piskóta, Mázak és töltelékek, Összeállítás és díszítés,  Leveles tészták: Hajtogatott tészta, Vajas tészta háziasan, Sütemények, Rétestészta, Rakott rétes, Rétesszalagok fagylalton,   Kenyér: Hozzávalók, Alaptechnikák, Egyszerű fehér kenyér, Variációk, Expresszkenyér, Cipóformázás, Zsemlék, Gyümölcskenyerek: Tortatippek, Gyümölcstorta gazdagon, Könnyű gyümölcskenyér, Miből mennyi kell, Díszítés: Marcipán, Főzött marcipán, Pompás cukormáz, Sima máz, Uzsonna sütemények: Rétestészta, Klasszikus rétes, Sós rétesek, Vajas croissant, Leveles élesztős tészta, Blundel tészta formázása, Roládok: Piskótatekercsek, Desszert roládok, Sós tekercsek, Tortadíszítés: Cukor tortabevonó, A torta bevonása, Díszítés,  Sós tészták: Hájas tészta

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Receptek | Hozzászólások: 0

Sütés

2010.11.09

Csokoládétorta gazdagon, Baracktorta, Gyümölcskosárkák, Mogyorós forrázott fánk (profiteroles), Narancsos-citromos torta, Gyümölcstorta friss gyümölcsökből, Armagnac körtetorta, Háromgyümölcsös darázsfészek, Diós répatorta, Almás-cseresznyés rétes, Feketeribizlis linzertorta, Hárommagvas kenyér, Fahéjas sütemény, Szilvás-diós torta, Gyümölcsös szavarin, Epres piskótatorta, Gyors linzer, Gyümölcskenyér, Gazdag sajttorta, Amarettofánk, Moskauer, Skót gyümölcstorta, Mázas angol cake, Mogyorós hasáb, Ananásszal töltött gyümölcskosár, Mázas körtetorta, Diós szelet.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Receptek | Hozzászólások: 0

Desszert

2010.11.09

Narancsfelfújt, Málnás-zabpelyhes túrótorta, Vörösboros feketeribizli-kocsonya, Könnyű citromhab, Fagylalt ananászdarabokkal, Egzotikus gyümölcssaláta, Alma- és mazsolaszőlőkrém brulee, Pavlova gyümölcskosár, Mangókrém, Gin-tonik szorbé, Diós szelet juharsziruppal, Háromrétegű bavarois, Gyümölcstál, Rizspuding szilvaszósszal, Márványos kávés túrótorta, Karibi banán, Tatin gyümölcstorta, Pikáns őszibarackpuding, Krémszívek, Karibi palacsinta, Csokoládémousse, Almahalmok, Citromvarázs, Kenyértorta, Peche melba, Forró karamellszuflé, Karamellkrém, Mogyorós habcsók, Fekete-erdő bomba, Vegyes gyümölcskompót, Borított körtebomba, Epres-vaníliás hab, Kínai karamellás alma, Cseresznye-bomba, Epres parfészelet, Csokoládéfelfújt, Áfonyatorta, Tüzes déli-gyümölcssaláta, Csokoládés-narancsos fondü, Mentás alma és körte, Szilvamousse, Nyári pudingkülönlegesség, Narancsos cseresznyeleves, Kávés-rumos szívek.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Receptek | Hozzászólások: 0

Leves és előétel

2010.11.09

Rákkoktél jégkehelyben, Fűszeres gomba kosárkában, Szalonnás lencseleves, Spenótfelfújt füstölt hallal, Avokádó paradicsomszósszal, Lepányhalfalatok tartármártással, Hagymaleves, Répa- és korianderkrémleves, Gombás csirkepástétom, Paradicsomos mozzarella csomagocskák, Bazsalikomos paradicsomleves, Csirkemájvirágok, Pikáns zöldségpogácsák, Fokhagymás gombafejek, Tengeri kosárkák, Póréhagymaleves édesburgonyával, Hamis rákkelyhek, Babos ökörusályleves, Rák vol-au-vent, Töltött paradicsom, Ropogós virslis kifli, Hideg avokádóleves, Articsóka tárkonyos vajjal, Dinnyesaláta, Zellerleves szezámmagos rudacskákkal, Halpástétom vízitormával, Paradicsomkrémleves, Vegyes zöldségtál, Rák kagylóhéjban, Friss zöldborsókrémleves, Sajtos-sonkás croissant, Garnélás-szalonnás kebab, Mini göngyölt hús, Tagliatella füstölt lazaccal, Csirkehúsleves, Távolkeleti rák-wonton, Tükörtojás spenóttal, Sajttal töltött körte, Pálmahajtás-saláta.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Receptek | Hozzászólások: 0

Köret és saláta

2010.11.09

Hirtelen párolt zöldség, Fűszeres rizs ananásszal, Vegetáriánustál, Ratatouille, Narancsos zellersaláta dióval, Pikáns burgonyacsónakok, Provanszál cukkini, Göndör kínei kel saláta, Hagymafalatkák bundában, Görög saláta, Cukkini olaszosan, Rakott burgonya, Nizzai lazacsaláta, Gyömbéres zöldségek, Zeller ropogós baconnel, Töltött hagyma.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Receptek | Hozzászólások: 0

Főétel: Zöldség, Rizs és Tészta

2010.11.09

Édes-savanyú zöldségtál, Lencsével töltött paprika, Töltött padlizsán, Olasz tészta spenótszósszal, Zöldséggel töltött tök, Vegetáriánus taco, Olasz rizottó, Zöldségkrém-pástétom, Vegetáriánus chow mein, Provance-i pizza, Zöldséges krusztád, Camembert-es-brokkolis rolád, Zöldséges curry kesudióval.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Receptek | Hozzászólások: 0

Főétel: Hús

2010.11.09

Szezámmagos rántott bárányborda, Póréhagymás sonkás pite, Guinnessben sült, Házias húsgombócok, Bárány kabátban, Francia báránysült, Áfonyás csülök, Göngyölt borjú, Ribizlis bárányszeletek, Stroganoff-ragu, Húsos-vesés pite, Narancsos marhasült, Őszibarackkal töltött karaj, Afrikai rakottas, Pácolt sült oldalas, Töltött oldalas, Bárány fűszerbundában, Füstölt sonka almaszószban, Spentótos-marhahúsos cannelloni, Sertéshús tésztakosárban, Göngyölt bárányhús, Jambalaya, Báránybecsinált, Mustáros-húsos pite, Tejes sertéskaraj, Rétesben sült sertés, Serpenyős pecsenye, Sertéshús édes-savanyú mártással, Töltött, göngyölt bárányszegy, Borjúragu gazdagon, Fűszeres göngyölt fehér pecsenye, Sonkás-sajtos tésztatál, Currys marhahús, Őszibarackos bárány bundában, Őzfilé feketeribizli-mártással, Bélszín kétszínű mártással, Húsos "fazék", Tárkonyos báránysült.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Receptek | Hozzászólások: 0

Főétel: Szárnyas és vad

2010.11.09

Francia sült csirke, Csirke csípős-kókuszos mártásban, Csirke satay mogyorószósszal, Tésztagyűrű pesto csirkével, Kacsa keserű-narancs-szószban, Csirke korma, Csirkés-hagymás pite (Quiche), Pekingi kacsa, Koronázási csirke, Fácánsült, Póréhagymás csirketekercs, Piri-piri csirke, Kijevi csirke, Spárgás pulykamell, Cajun sült csirke, Csirke borókával, Pulykahússal töltött áfonyás pite, Rizzsel töltött csirke, Sült csirke bundás kukoricával.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Receptek | Hozzászólások: 0